2015. július 15., szerda

7. Contact lens

Sziasztok!

Ma nem hoztam semmi "érdekfeszítő" dolgot, csupán szeretném felhívni valamira a figyelmeteket, óvatosságra inteni titeket!

Lassan két éve, hogy napi szinten kontaktlencsét hordok. Mindig rendeltetésszerűen használom, tisztán tartom, tiszta kézzel nyúlok hozzá stb. Ma viszont egy kis baleset történt. Mindkét lencsémet beraktam, azonban a bal a szemész szerint pislogás közben elmozdult- bár hozzátenném, hogy nagyon kapkodtam, és nem is figyeltem annyira, mint kellett volna, a fájdalom ellenére sem szedtem ki-,  és valamilyen csoda folytán félbehajlott; a két széle összeragadt. A kicsire összecsúszott lencse pedig felcsúszott a szemhéjam alá. Én ebből mindössze annyit érzékeltem, hogy folyamatos szúrós érzés hasít a bal szemembe, és konkrétan rosszabb volt a látásom, mintha lencse nélkül lennék. Szerencsém volt, mert tesómmal együtt utaztunk és császkáltunk, ő vette észre, hogy a lencse nincs a helyén.
Teljesen pánikba estem, rögtön eszembe jutott, hogy egyik osztálytársam is így járt, és neki csak kórházban tudták kiszedni a lencsét. Leizzadtam, azt sem tudtam, hogy mit csináljak. Tesóm és egyik barátom mondta, hogy menjünk be a közelben lévő optikába, hátha tudnak valamit mondani. Hatalmas nagy mázlim volt, mert pont ott volt a szemész, aki rögtön behívott, kedvesen megkérdezte, hogy mi történt, majd egy közel tíz centis hurkapálcát vett a kezébe, aminek a végén a fültisztítóhoz hasonló vatta volt - megint összecsináltam magam. Hál' Isten mindössze akkor használta ezt a rettenetes eszközt, amikor kifordította a szemhéjam, és kipiszkálta a lencsét. Tudom elég rosszul hangzik, de egyáltalán nem fájt, még kellemetlennek sem mondanám.
A néni egyébként nagyon cuki volt, utána letisztította a kontaktlencsémet, és nem fogadott el pénzt! Azt mondta, hogy örült, hogy segíteni tudott, utána pedig mosolyogva kísért ki. Úgyhogy vannak még jó emberek a világon, akiknek a segítség szívből jön, és nem azért csinálják, hogy kapjanak cserébe valamit.


Ezzel a poszttal arra szeretném felhívni a figyelmét mindenkinek, aki lencsét visel - és annak is, aki esetleg a jövőben fog -, hogy nagyon figyeljetek oda és legyetek óvatosak. Az egy dolog,hogy tisztán tartod, de ha nincs elég időd - mint ma nekem -, inkább ne rakd be, nehogy hasonló történjék veled is - én úgy gondolom még szerencsésen megúsztam, hiszen lehetett volna sokkal rosszabb is. Szóval tényleg legyetek figyelmesek! Ha a lencse kényelmetlen, nagyon irritálja a szemeteket és az érzés nem múlik el 1-2 perc elteltével, akkor érdemes kivenni, majd kis idő után újra berakni, hátha előtte ki volt fordulva, vagy csak nem illeszkedett a helyére. Ezzel tényleg nem szabad játszani, mert nagyon veszélyes! Egy apró hiba is nagy bajhoz vezethet, ráadásul akár a szemetek világába is kerülhet!
Ezzel senkit sem akarok elriasztani, mert a történtek ellenére én sem mondok le a szemüveg nélküli életről, csupán óvatosságra intelek titeket!:) Egy kicsivel több figyelem, és semmi baj nem történik!:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése